Oktober månads kreativa uppdrag – The Soundtrack of Your Life

Det finns så många saker jag tänker att jag skall göra. Men så skjuter jag det på framtiden. Därför blev jag väldigt glad när Alingsås Tidning bad mig gör en Spotifylista till deras Webbtidning.
Nio låtar ville de ha. Hur väljer man?

Jag tänkte på nio låtar som haft avgörande betydelse under mitt liv. Låtar som jag flytt till för att finna styrka eller tröst.

Jag älskar när saker växer fram och när jag hade satt ihop listan visade det sig att den var 39 minuter lång. Jag är 39 år. Snart 40. Det var som att listan själv sa: Här har du ditt liv.

Oktober månads kreativa uppdrag är att du skall göra en egen spellista som berättar nåt om ditt livet så här långt. När du lyssnar på den kommer du höra hur du förändrats över åren. Antagligen kommer din listan – liksom min – spreta en del. Det är hela charmen med att utvecklas.

2 Comments on “Oktober månads kreativa uppdrag – The Soundtrack of Your Life”

 1. Mina låtar (jag lyssnade på dem och några till och tänkte att det skulle vara fint om de stack emellan med dessa ibland i flödet på P3 o P4):
  mina låtar (9 st)

  Goodnight Irene (Hudie Ledbetter [Leadbelly] )
  Marechiare (Benamino Gigli)
  I’ll be your baby tonight (Bob Dylan)
  Sista jäntan (Monica Zetterlund/Povel Ramel)
  Grimasch om morgonen (Cornelis Vreeswijk)
  Satisfied (Mississippi John Hurt)
  Briggen Bluebird av Hull (Evert Taube)
  In Darkness let me dwell (Sting)
  Glimmande nymf (Fred Åkerström)

  1. Skall lyssna på din lista i morgon. Så kul att få göra en resa i en annan människas värld genom musik. Blev så glad idag Ane Brun har precis släppt en remake på låten ”Stay” som var min låt nr 1.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *