OM STUDIO VIRA


 

Studio Vira har fokus på kreativitetsutveckling – såväl sin egen som andras.

Namnet VIRA är en akronym – en blandning – av mina två barns namn.
VIRA betyder också hjälte eller krigare på sanskrit. De flesta myter och sagor handlar om en hjälte som tar sig över stora hinder för att sedan återvända hem med nya insikter eller gåvor.

Kreativiteten är en en inneboende kraft i oss alla, en inneboende styrka och gåva som många av oss lätt förlorar kontakten med i dagens stressade och informationstyngda samhälle.

Mitt företags hjälteuppdrag (Viramarga) är att ge din kreativitet kraft genom mina egna skapelser, genom samtal, workshops, föreläsningar och rörelse/yoga.

 

OM MIG



Böcker

Länge leve fantasin – en lekfull bok om döden

Carpe that fucking diem – en-fyll-i bok om mina första år som förälder.

Filmografi

2012 Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket

2011 Apelsinen

2008 Rep

2005 Den som spar…

Priser & stipendier

2013 Publikens pris för kortfilmen APELSINEN, Arctic Heat Film Festival i Finland.

2012 Best Short Fiction Award för kortfilmen APELSINEN vid filmfestivalen II Festival Dona i Cinema (Women & Film), i Valencia, Spanien.

2009 Best First Work Award för kortfilmen REP vid Montecatini International film festival i Italien. ”For the intensity, freshness and the ability to let us enter the world and imagination of two children”

Deltog under 2013 i Svenska Filminstitutets förändringsprogram Moviement för kvinnliga regissörer.

Erhöll 2014 års Andrew Sandrews stipendium för filmmanuskript.