YOGASTUDIO I BOLLTORP/ALINGSÅS

Smålandsgatan 22. Dörren öppnas 15 minuter innan varje klass.


 VÄLKOMMEN HEM TILL DIG SJÄLV

Vi alla har olika förutsättningar både fysisk, mentalt och själsligt. Yogan möter dig där du är just nu. Ger du dig tid att lyssna på din kropp kan den ge dig oväntade svar.

Ordet VIRA betyder hjälte på sanskrit. Varje berättelse har en hjälte som går igenom prövningar. Precis som du gör i din livsberättelse. Hos STUDIO VIRA vill jag att du skall få tid att odla ditt mod för att våga & din ork för att leva det liv just DU vill leva.

Jag vill guida dig in i din egen unika upplevelse av vad yoga kan vara för dig.  Jag ser fram att möta dig på mattan oavsett om du är van yogautövare eller ny. Vi får aldrig glömma att vi alla är ständiga studenter både på och utanför yogamattan.

Grupperna är små, max 8 deltagare på yoga och 10 på meditationerna.  Det ger mig en möjlighet att se var och en på mattan och också möjlighet för en fin gemenskap i grupperna.

Varje klass avslutas med KLANGMEDITATION. Ljudet av klangskålar lägger till en ny dimension i din yogapraktik. Ljud påverkar inte bara våra celler utan de påverkar också organ, andning, puls, blodtryck och känslor. När ljud blir brus reagerar vi med stress och vi drar oss tillbaka in i oss själva. När ljudet är behagligt kan vi koppla av och öppna oss mot oss själva, andra och livet. 

SCHEMA v.3-6

ONSDAG

19:00-20:00 KLANGMEDITATION

TORSDAG

18:30-19:50 HATHA YOGA & KLANGMEDITATION

SÖNDAG

18:00-19:20 MJUK YOGA & MEDITATION

DROP IN PRIS DESSA VECKOR: 135 kr

Du kan också maila eller sms mig vilken tid och datum du vill gå så lägger jag in dig i bokningssytemet.

maria@studiovira.se / 0736-41 31 46


YOGAKURSER MED START v.8

Image

OM KLASSERNA


HATHA YOGA & KLANGMEDITATION

För dig som vill ha en mix av långsamma flöden, styrka, balans & återhämtning.

Passar både vana och nybörjare. Varje tillfälle har ett nytt tema. I rörelse och stillhet utforskar du vad yoga är för dig. Vi utför yogaasanas och rörelsesekvenser både stående, sittande och liggande.

I den här klassen möts mina erfarenheter av att praktisera Embodied Flow™  med Anja Bergh, utforskandet i min egen praktik och min kärlek till den extra dimension klangskålarna ger yogan.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av yoga för att delta. Klasserna anpassa efter deltagarna och jag visar alltid olika ”nivåer” av en position.

Klassen avslutas med 20 minuters klangskålsmeditation/vila.

Jag är certifierad yogalärare 200 h.

(Torsdag 18:30- 19:50)MJUK YOGA & KLANGSKÅLAR 

Lugn och skön yoga med fokus på att lindra spänningar och stelhet.

Varje klass är olika beroende på temat för klassen. Klassen avslutas med klangmeditation/vila. 

Jag är certifierad Emily Hess®-Klangyogalärare och Hatha yogalärare.  Ibland låter vi ljudet av klangskålarna fördjupa effekterna av övningarna. I yoga blir sinnet lugnare vilket du kanske redan vet om du praktiserat yoga förut. Tillsammans med ljudskålarna förstärks detta. Genom ljud stöds och guidas du i en yogaposition och ditt lyssnande får vila från vardagens brus.

(Söndag 18:00-19:10)


 KLANGMEDITATION/KLANGRESA

Som en ljudmassage för kropp, sinne och själ.

Tillfället inleds med en guidad kroppsskanning eller guidad meditation till ljudet av skålarna - en sk klangresa - för att landa in i kroppen och din stund på mattan.

Efter det följer  ett "klangbad" där du vilar i ljuden och vibrationerna från klangskålarna.

Meditationen avslutas med att du steg förs steg guidas tillbaka in i vakenhet, får sätta dig upp och göra några enkla yogarörelser, för att komma tillbaka in i stunden. Du ligger på en yogamatta med en filt över dig och bara tar emot ljudet från klangskålarna och min röst.

Du behöver inte ha några särskilda kläder på dig men mjuka, varma kläder rekommenderas då man kan bli lite extra frusen när pulsen går ner.

Under ljudterapi, så som klangmeditation tas vi från hjärnvågornas aktiva betatillstånd till alfa-, teta- och delta-tillstånd. I dessa tillstånd hamnar vi i djupavslappning där kroppen kan börja regenereras. Ingen erfarenhet av meditation krävs och många upplever att det är lättare att nå de meditativa tillståndet med hjälp av ljuden.

(Onsdag 19:00-20:00)

OM MIG - UTBILDNINGAR

På mina klasser guidas du till att möta dig själv både i aktivitet och vila. Varje klass är unik.

Jag ser fram att möta dig på mattan oavsett om du är van yogautövare eller ny. Vi får aldrig glömma att vi alla är ständiga studenter både på och utanför yogamattan.

Emily Hess-®-Klangyoga/Emily Hess-®-Sound Yoga Teacher.

Hatha yoga med inspiration av Embodied Flow™ - Anja Bergh - Yoga Buddhi 200h (RYS-200h)

Workshop: Scott Lyons - Flow as Medicine

Workshop Body Mind Centering: a weekend of practices with the movement legend and founder of Body Mind Centering

Nära - EN  30 TIMMARS VIDAREUTBILDNING FÖR YOGALÄRARE fokus nervsystemet.