Analogt i en digital tid

En bok för skrivövningar, en bok för idéer, en bok för yogaklasser, en för yogautbildningen, en för självrannsakan, en för listor, en för när jag lyssnar på föredrag… Och sedan en bok för varje historia jag skriver på.

Jag har köpt många skriv-och anteckningsappar i ett försök vara ”kreativ- on-the-go”. De två mobilfunktionerna jag till slut använder för att samla mina idéer, trots alla smarta appar, är mobilkameran och röstinspelningen. Annars är det anteckningsböcker som gäller för mig. Jag älskar dem och har en hel hög, en för varje projekt jag håller på med.

Just nu jobbar jag i den här bruna skrivboken. Tänk att något så anspråkslöst kan innehålla ett helt äventyr. Först skriver jag en struktur för den historia jag skall berätta med korta rubriker. Sedan skriver jag historien sida för sida utan att tänka för mycket.

Från andra hållet av boken, när jag vänder på den, skriver jag ner idéer och tankar kring historien. Samt bilder och skisser, fast det inte är min starka sida.

När jag fått ur mig allt börjar arbetet vid datorn. För att sedan ta mig bort från datorn igen. Och så håller jag på. En metod som fungerar för mig.

Har du någon arbetsmetod du vill dela med dig av?