Bokrelease & en milstolpe i livet

Den 25 januari slog vi upp dörrarna till releasekalaset för vår bok – min och Sofias – som ägde rum på Alingsås museum. Jag tog på mig de glittrigaste örhängena och den guldigaste toppen jag hade, för att verkligen signalera till min kropp att tre dagars VAB i mysbyxor var över.

Bara timmarna innan hade mitt liv sett ut så här.

Men efter VAB kommer solsken… eller i alla fall boksignering – med popcorn, sju sorters kakor och påminnelsen om alla fina människor som finns i ens liv och vill fira tillsammans med en.

Särskilt rörd blev jag över att mina barns förskollärare, som passerat under de tre åren vi bott i Alingsås, kom. De där människorna man möter varje morgon och som nog fått höra de konstigaste sakerna från mig. I tre år har de sett mig ta mina första stapplande steg som tvåbarnsmamma och till och med varit testläsare för en saga jag skrivit. Vissa dagar har de varit de enda människorna jag pratat med under en hel dag – förutom mina familjemedlemmar.

När man har gjort färdigt en film eller bok är det lätt att man sänker garden, man har liksom kommit i mål tycker man. Då är det lätt att bli lite överrumplad av insikten att skapa något bara är början på resan.

Helt plötsligt skulle vi försöka skriva kloka och personliga hälsningar i tjugofem böcker. Det ledde till en hel del skratt. Precis som arbetet med den här boken har gjort. Den är skapad med så mycket glädje och genom ett fantastiskt utvecklande samarbete.

Tack Micaela för alla bilder från releasen. Bilden på korven tar jag åt mig äran för.

Och sedan vaknar man upp dagen efter. Väcker barnen… eller vad säger jag… de väcker mig… och vardagen rullar på igen och jag undrar om gårdagen överhuvudtaget ägt rum.

Men så går jag förbi bokhandeln och ser boken stå i Akademibokhandelns skyltfönster här i vår stad.

En milstolpe i livet.

Så många gånger jag har gått förbi det där fönstret och tagit kort på böcker jag skall komma ihåg att köpa.

Hoppas någon tar kort på just den här.

Resan har bara börjat och allt är väldigt nytt och spännande!