Kreativ vägledning – en resa från dig själv, genom dig själv, till dig själv

Utvecklingen går framåt med stora steg och någonstans på vägen står vår själ kvar på gatan och ser på vår kropp som hastar framåt och inte märker att det som är vi ligger flera steg bakom.

Vi brukar säga att vi går på sparlåga, men jag skulle vilja påstå att vi spridit ut alla delarna av det som utgör vårt maskineri och den kraft som får oss att lysa upp ofta är lånad och inte kommer från vårt innersta.

I kreativ vägledning vill jag stötta dig i att sakta men säkert foga samman maskineriet så att du inte tar energi från lånade källor.

Livskartan kommer att ritas om under hela livet. Det är så det skall vara. Inga lösningar är konstanta, allt är organiskt och livet går inte i en raktstäcka framåt. Vi är som maneter som pulserar framåt.
Vi dras då och då inåt mot vår mörkaste kärna, tar sats och tar oss framåt på resan från dig själv, genom dig själv, till dig själv.

Oavsett om du är troende, agnosiker, etc så har vi alla ett behov av att lära oss lyssna på vår inre röst som ofta är så mycket visare än vår rationella hjärna.

Vi går ofta på autopilot och i de här vägledande samtalen vill jag ge dig verktyg på vägen – som passar just dig – för att börja se vart din historia har fört dig hittills, vart du är på väg eller om du redan är framme.

Bli inte din historia. Få perspektiv på hur händelserna i ditt liv fick dig att bli den du är idag. Vilka sanningar har du skapat om dig själv utifrån din livsresa? Besluta sedan om den stöttar dig eller hindrar dig i din väg framåt.

Olika verktyg jag arbetar med:

Directed storytelling: i åldern 8 -15 formas våra känslomässiga reaktionsmönster. Ofta är det 2-3 känslor som styr hur du reagerar på nutiden. Genom att ställa frågor utifrån där du är just nu kartlägger vi vad det är för händelser i ditt förflutna som formar ditt beteende och trossystem idag, för att sakta men säkert bryta mönstrena.

Känslornas alkemi – Practicera emotionell ”wellness”. Utveckla och lyssna på din intution för att hitta de igenväxta stigarna i ditt liv som leder dig tillbaka till den du är. Hitta ditt center, din kraft och agera utifrån den i allt du gör. Bryt gamla känslomässiga mönster och beteenden. Ofta söker vi utåt efter det som redan ligger och väntar på oss inne i oss själva.

Dröm, utforska och upptäck – hitta din egen unika väg och gnista.
Genom skrivövningar och guidade visualiseringsövningar lär du dig sätta intentioner för det du gör i ditt liv och att skapa mål med mening. Hitta ditt ”X-mål”: där passion möter syfte. Odla din nyfikenhet. 

Yoga – lär dig lyssna på din kropp.  

Varje persons resa ser olika ut. Jag är på min resa och jag pratar utifrån egna erfarenheter och erbjuder verktyg som har hjälpt mig. Hos mig behöver du inte välja glädje, men det är nödvändigt att välja nyfikenhet. 

Just nu har jag ett prova-på-erbjudande för ett samtal på 500 kr för ca 60 minuter. Då får du testa Directed Storytelling som metod och påbörja kartläggningen av din historia. maila:maria@studiovira.se vid intresse.

“The mind is like the wind, and the body is like the sand; if you want to know how the wind is blowing, look at the sand.”
Bonnie Bainbridge Cohen