Mars månads kreativa uppdrag

När var det senaste gången du fick höra en saga?
Det här uppdraget görs gärna tillsammans med en vän eller partner. Bara ni två eller med flera personer.
Uppdraget går också att göra ensam och då kan du med fördel skriva istället för berätta. Sätt då en timer på fem minuter och skriv utan att planera innan. Låt varje föremål styra berättelsen.

Tanken här att släppa taget om prestation och leka lite med fantasin och låta berättelser som finns inuti dig få bubbla upp till ytan. Visst går det bra att utgå från tre ord eller tre bilder. Men det finns något speciellt med att ha saker framför sig i verkligheten och att kunna ”se” på dem med alla dina sinnen.

Hitta gärna rätt stämning genom att sätta er under varsin filt, tända ljus eller plocka fram en ficklampa som man gjorde när man var liten och låg och smygläste. Avsett tid att vara med varandra och lek med berättelser.

[x-contract-perceptive align=”center” color=”rgb(29, 167, 247)” size=”2″ speed=”10″ level=”h5″ looks_like=”h5″ ]Uppdragets regler[/x-contract-perceptive]

(Den oskrivna regeln är att det inte finns något rätt eller fel, borden eller måsten… så det behöver jag ju inte skriva…)

Person A väljer ut tre föremål och ställer upp dem på en rad. Sedan skall person A bara ge person B plats och utrymme och framförallt lyssna. (Person A får alltså inte prata även om det är uppmuntrande kommentarer och tips.)

Person B tittar och rör vid föremålen. Hur känns de? Är de tunga, kalla, varma?

Person B får också byta ordning på i vilken ordning de står. Men försök göra utan att tänka och kalkylera. Gå på magkänslan.

Person B tar sedan upp det första föremålet och börjar berätta:

Det var en gång…..

Föremål 1: historien börjar.
Föremål 2: får historien att byta riktning. Något nytt och oväntat händer i och med att det  här föremålet dyker upp i sagan.
Föremål 3: i det här sista föremålet landar din saga och får ett slut.

Snipp snapp snut