September månads kreativa uppdrag – historien om ditt liv

Hösten för mig är en period för att sammanfatta, släppa taget och göra mig redo för vintern – som mycket är att smälta året som varit rent erfarenhetsmässigt.

Vi lever med vår historia, allt det som vi varit med om, uppfattar att vi varit med om, men också det som vi registrerat omedvetet. Alla de sinnesintryck som hjärnan inte orkat bearbeta och tagit in men som ändå sitter i våra kroppar.

Hjärnan är lat. Den är främst skapad för att skydda oss mot fara. Den skapar sanningar och speglar det vi råkar ut för idag med det vi varit med om tidigare för att snabbt kunna fatta ett beslut för att ta oss mot en framtid som vi fantiserar om. Vi lever med och återupprepar vår historia trots det att hela vårt väsen rent biologiskt hela tiden förnyas. 

 

Septembers kreativa uppdrag är ett smakprov från Directed Storytelling som är ett av de verktyg jag använder mig av i Kreativ vägledning. 

Testa att några gånger under den här månaden fylla i ovanstående påståenden. Tänk sedan efter, hur mycket av det du erfar idag är egentligen spår av saker och händelser som inte längre finns i ditt liv? Om du kan ta ett steg utanför din historia, vilken historia kan du skapa istället om den gamla inte får styra längre?

Utan att kanske tänka på det blickar vi hela tiden bakåt och reagerar och känner känslor som är baserade på ögonblick från vårt förflutna.  Vi har skapat ett intrikat närverk av vanor pch mönster som vi repeterar om och om igen. Det sägs att 45 % av det vi gör varje dag sker på autopilot.

Var ärlig mot dig själv. Vilket är svaret du ger per automatik och vilket svar är sant? Ofta måste vi tränga bortom den historia vi vanligtvis berättar om oss själva för att hitta den underliggande berättelsen. Den som ingen hör. Det som kanske inte är stort, grandiost och värdigt en statusuppdatering på sociala medier. Eller något mörkt som vi absolut inte vill att andra skall se.  

 

Är du intresserad av att utforska mer kan du både träffa mig enskilt för kreativ vägledning eller delta i en av mina workshops – ”Historien om ditt liv” – där vi under tre timmar utforskar olika aspekter av våra livshistorier genom meditation, skrivövningar och yoga.